Föreningarna i Rågsved bjuder in tjänstemännen vid stadsdelsnämnden, exploaterings-, byggnads-, miljö- och hälsoskyddsnämnderna till en bussutflykt med guidning i Rågsveds friområde 28 augusti.  

Rågsveds friområde har en mycket fin naturmiljö enligt många av Stockholms och Länsstyrelsens utredningar. Här finns 24 rödlistade arter och 13 signalarter av växter, svampar och lavar och flera rödlistade arter av fåglar och insekter. Ca 120 olika fågelarter kan ses i området under ett år.

Vi besöker Ekorrnäsets hasselskog med gammal ek och skogslind, Snösätras betade ängs- och våtängsmarker och blommande koloniområden på Snösätras gamla gärden.

Guider är Ronny Fors och Anders Tranberg, Naturskyddsföreningen, Stockholm.

Vi hoppas att de styrande partierna i Stockholm blir representerade denna gång. Föreningarna bjuder på kaffe med dopp. Välkomna!

Bussen startar kl 10.00 från Gullmarsplan (utanför tunnelbanan) och är åter ca 13.00. Guidningen tar ca 2,5 timmar och utgår från Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening, Snösätravägen.

Föreningarna i Rågsved

Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening
www.snosatranorra.nu
info@snosatranorra.nu

Kräpplagruppen
https://krapplagruppen.wordpress.com/
krapplagruppen@live.se

Det levande Rågsvedslexikonet | Bernt Månsson
www.ragsved.nu

Rågsveds Samhällsförening
jan.runfors@comhem.se

Naturskyddsföreningen
http://www.naturskyddsforeningen.se/stockholmkrets

Lokala hyresgästföreningen Rågstintan
service.ragstintan@hgfsydost.se

Stuvsta Gårds villaägareförening

2 reaktioner till “Bussutflykt med guidning i Rågsveds friområde

  1. Jättebra att ni visar vårt fina område! Hoppas verkligen att de inbjudna tar chansen! Eller rättare sagt anser jag att det ligger i deras uppdrag att lyssna på alla parter och därmed på plats skaffa sig en uppfattning om vilka värden som går förlorade vid en byggnation.

Lämna en kommentar